Ovaj put smo za Vas priredili jdejno rešenje adaptacije terase koja je posle svog renoviranja spojena sa dnevnim boravkom a da je pri tom ostala u funkciji terase.
Pre adaptacije izlaz iz dnevnog boravka je bio klasican sa balkonskim vratima u spoju sa dvokrilnim prozorom,a bocno iz trpezarije veza sa terasom je bila kroz balkonska vrata.
Terasa je bila zastakljena bravarijom sa jednostrukim staklom, cisto kao zastita od prasine, kise i golubova (sa jako losim izolacionim karakteristikama)
Nakon adaptacije sva balkonska vrata su uklonjena,parapetni zid ispod prozora je isto tako uklonjen, a na mesto njih su postavljena (iz dnevnog boravka lagana trokrilna klizna vrata u mat crnoj boji, sa jace izolacionim dvoslojnim staklima zbog ustede u grejanju, a na izlazu iz trpezarije su postavljena dvokrilna lagana klizna vrata, isto u mat crnoj boji sa jace izolacionim dvoslojnim staklima)
Na mesto bravarije na terasi odradjena su klizni Geneo prozor u kombinaciji sa dvokrilnim prozorom (radi lakseg odrzavanja), a stakla su odradjena u jaceizolacionoj troslojnoj kombinacija sa dodatkom zastite od sunca.
Roletna koja je u izvormom stanju bila na balkonskim vratima sada je postavljena na spoljni deo terase, cime se dobila pojacana zastita od sunca,u letnjem periodu, kao i dodatna toplotna izolacija u zimskim danima.
Preko celog terasnog portala (klizni prozor u kombinaciji sa dvokrilnim prozorom) postavljeni su i rolo komarnici kao zastita od insekata.
Ovakvom adaptacijom dobio se dadatni koristan prostor koji je spojen sa dnevnim boravkom,a zatvaranjem kliznih vrata terasa je zadrzala svoju funkciju terase (doduse lepse uredjenu od klasicnih terasa).
Uklanjanjem parapetnog zida koji je razdvajao dnevni boravak i terasu dobilo se mnogo vise svetlosti u dnevnom boravku,a izmestanjem klime iz dnevnog boravka na sada izolovanu terasu dobio se klimatizovan a prijatan dnevni boravak.
O ustedi energije postavljanjem troslojnih stakala sa argonskom ispunom da i ne pominjemo.
U koliko imate slicne dileme kako da svoj prostor pre svega dobro zvucno i toplotno izolujete,pozovite nas, sve ostalo je nasa briga.
Uvek uz Vas Dragdar pvc tim.