Dragdar Aluminijumski prozori i vrata Novi Sad

Pored široke palete PVC proizvoda u ponudi imamo i isto tako široku paletu proizvoda od aluminijuma. Profili koji su zastupljeni i koji zbog pristupačne cene prednjače na našem podneblju su uglavnom domaće proizvodnje ili  iz  Grčke gde prednjače ALUMIL i ELVIAL, mada neprikosnovena opcija stiže iz Nemačke od svetskog koncerna SCHUCO,zatim belgijskog giganta REYNAERS i ALIPLAST

Svi oni proizvodi koji se mogu proizvesti od PVC materijala, isto tako mogu biti proizvedeni i od aluminiuma i obratno, sve što se proizvede od aluminijuma može biti proizvedeno i u PVC materijalu više o gotovim proizvodima na Dragdar PVC Stolarija

Prednost aluminijuma kao materijala  je da je reč o materijalu prirodnog porekla, da je u pitanju lagani metal srebrenkastog sjaja, koji je neobrađen sklon oksidaciji (ali je otporan na koroziju) i koji se u proizvodnji fasadnih sistema kao repromaterijal  pojavljuje u dve osnovne varijante

  • Kao hladni aluminijum
  • Kao aluminijum sa termo prekidom (komad ubačene plastike kojim  se razdvaja spoljni zid profila od unutrašnjeg zida profila, te se na taj način sprečava prenošenje temperature u unutrašnjost prostorije, kao i kondenzacija samog profila).

Ono što aluminijum stavlja u prvi plan jeste da su aluminijumski profili  izuzetno lagani, a svojom čvrstoćom osiguravaju dug vek eksploatacije svih ugrađenih elemenata. Treba napomenuti da se u pogledu spoljne obrade površine razlikuju:

  • plastificirani aluminijumski profili (koji su dostupni u širokom spektru boja) i
  • eloksirani aluminijumski profili (koji su dostupni  u srebrnoj, zlatnoj, bronzanoj i inox izvedbi).

Prednost aluminijuma kao prirodnog materijala se ogleda i u tome da ga je moguće reciklirati u potpunosti bez ikakvog negativnog uticaja na okolinu i zdravlje ljudi, pa je stoga i po svojim osobinama ekološki krajnje prihvatljiv.

Sledeća prednost aluminijuma kao materijala je da izložen različitim temperaturnim oscilacijama (hladno – toplo) ima jako mali koeficijent širenja odnosno skupljanja te je pogodan za velike staklene površine kao što su izlozi lokala i sl. zatim na mestima gde je velika frekvencija, zadovoljava sadašnji arhitektonsko dizajnerski trend velikih visina (čiji se nepisani standard kreće oko 280mm bez pregrada).

Dragdar pvc stolarija Novi Sad primer visenamenskog alu portala

Jedina i još uvek slaba karika aluminiuma kao materijala jeste s obzirom da je metal, njegov mali  termički izolacioni koeficijent , koji se kreće oko  Uf = 3 W/m²K dok se kod kvalitetne PVC stolarije on kreće i do Uf = 0,86 W/m²K više na Dragdar PVC Prozori. Tu slabu kariku projektanti su rešili ubacivanjem poliuteranskih ispuna u same aluminijumske profile, što povećava cenu samog sistema, ali rešava problematiku koja za naše klimatske uslove i nije tako ekstremna.

Ukoliko imate dvojbu koji je materijal najbolji za Vaš proizvod obratite nam se, sve ostalo je naša briga.

Višegodišnje iskustvo u proizvodnji, savremen proizvodni pogon i korektan odnos prema svim našim dosadašnjim zadovoljnim klijentima su naša najbolja preporuka.