Dragdar PVC klizna vrata predstavljaju funkcionalan i praktičan proizvod koji svakodnevno sve više nalazi svoju primenu. Ona predstavljaju elegantnu i praktičnu zamenu za standardna balkonska vrata kod kojih želimo dobiti veću staklenu površinu, a samim tim i veći prostor za komunikaciju.

Kao jedan od osnovnih razloga njihove primene jeste apsolutna iskorištenos prostora, tj. klizna vrata se prvenstveno ugrađuju zbog svog svojstva da štede prostor. Zatim prednost kliznih vrata je u nesumnjivo velikim staklenim površinama i u velikoj količini svetlosti kojom se osvetljava sam prostor (za lepše poglede i za otvoreniji životni prostor) . Tu je još i mogućnost ostavljanja većih krila kojima se postiže mogućnost veće frekfencije i lakšeg prolaza većeg broja ljudi.

Sistem kliznih PVC vrata se izradjuje kao:

  • Jednokrilna klizna vrata sa jednim radnim i jednim fiksnim delom
  • Jednokrilna klizna vrata sa jednim radnim i dva fiksna dela
  • Dvokrilna klizna vrata sa dva klizna i dva fiksna dela

Klizna vrata funkcionišu tako što je radni deo uvek pomičan deo koji kliže tj. otklizava na fiksni deo. Na taj način se izbegava ulazak krila u prostor a samim tim se dobija apsolutna iskorištenos prostora.

Sledeća podela Kliznih vrata je na:

  • Podizno klizna PVC vrata
  • Otklopno klizna PVC vrata (Paralelno klizna PVC vrata)

Podizno klizna PVC vrata su novije generacije kliznih sistema i njihova prednost je što imaju mali prag tj visina poda u prostoriji može biti izjednačena sa pragom što olakšava komunikaciju. Rade na principu podizanja krila preko ručke za otvaranje. Krilo se podiže ostajući u svojoj osi, a zatim se lako pomera na fiksni deo kliznih vrata. Ovakvi sistemi  mogu biti izrađeni u velikim dimenzijama sa širinama do 10 metara i  sa visinama od 2,5 do 3 metra  (kod pojedinih sistema klizna vrata mogu imati veću i širina i visina od gore pomenute) Dakle kada kažemo klizna vrata mislimo da je reč je o apsolutno moćnim sistemima čije su prednosti mnogostruke.

Za razliku od Podizno kliznih sistema Otklopnoklizni sistemi funkcionišu po principu izbacivanja krila iz svoje ose u prostor a onda kada dođe do smicanja krilo se gura na fiksni deo kliznog sistema. Ovi pvc klizni sistemi podržavaju različite sisteme okova i izrađuju se u nešto manjim dimenzijama nego Podizno klizna PVC vrata.

Kada su u pitanju sistemi za dihtovanje klizna vrata mogu biti:

  • u sistemu potpunog dihtovanja
  • u sistemu delimičnog dihtovanja (dihtovanje  na četkice) izradjena od laganih kliznih sistema  (za više pročitajte ovde .

Sve u zavisnosti kakva funkcionalne zahteve treba da ispunjavaju, krila kliznih vrata mogu biti različito isprojektovana i proizvedena. Pa tako krila mogu biti:

  • providna sa ugrađenim staklom preko cele površine vrata (postoji široka paleta kombinacije stakala, ukrasnih lajsni, peskarenih dekora i sl.)
  • poluprovidna gde se kombinuju staklene površine sa panelima ili
  • neprovidna klizna vrata kada je površina potpuno zatvorena panelima.

Pored funkcionalnosti, u poredjenju sa  vratima  izradjenim od drugih materijala, izložena različitim atmosferskim uslovima, PVC klizna vrata su neuporedivo postojanija i sa izuzetnim izolacionim  karakteristikama  (više o izolacionim karakteristikama procitajte ovde.

Zastakljena PVC klizna vrata predstavljaju idealno rešenje kada se ugrađuju između dnevne sobe i terase. Često praktičnu primenu nalaze i u ugostiteljskim objektima gde PVC klizna vrata razdvajaju unutrašnji deo ugostiteljskog objekta od terase. Svoju primenu  mogu naći i unutar samog prostora koga želimo da pregradimo, da dobijemo odgovarajuću izolaciju, a da pritom ne gubimo mnogo prostora. Drugim rečima klizna PVC vrata svoju primenu nalaze tamo gde gde želimo dobar i praktičan proizvod. Klizna vrata od PVC-a se izrađuju od izuzetno kvalitetnih materijala, a kombinacijom okova, ukrasnih elemenata i stakla postiže se maksimalan estetski efekat u moderno uređenim stanovima, poslovnim objektima i sl.

PVC klizna vrata se izrađuju sa dekorativnom maskom koja krije kliznu šinu.  Dragdar-PVC Novi Sad klizna vrata su opremljena kliznim šinama vrhunskog kvaliteta, čime se osigurava tiho i lako korišćenje kliznih vrata kroz dugi niz godina.

PVC Klizna vrata Novi Sad - detalj kliznog okova- Novi sad

Detalj kliznog okova – Dragdar PVC Novi Sad

PVC Klizna vrata Novi Sad - detalj kliznog okova (2)

Detalj kliznog okova – Dragdar PVC Novi Sad

Dragdar PVC Novi Sad klizna vrata deluju  vrlo moderno i estetski, a mogu se izvesti u bezbroj varijanti, sve u zavisnosti od želja i funkcionalnih potreba kupca. Tako na primer najčešće proizvedena klizna vrata su jednokrilna sa dosvetlom (fiksnim delom na koje naleže klizajuce krilo),a trenutno najatraktivnije boje su Antracit ili neka od nijansi drvodekora

Za svaku Vašu potrebu Dragdar PVC stolarija Novi Sad je tu da vaše želje pretvori u praktično i korisno zadovoljstvo.

Galerija sa fotografijama kliznih vrata

Za više informacija kontaktirajte naš Dragdar PVC Novi Sad tim – kontakt