Dragdar PVC klizna vrata predstavljaju funkcionalan i praktičan proizvod koji svakodnevno sve više nalazi svoju primenu. Ona predstavljaju elegantnu i praktičnu zamenu za standardna balkonska vrata.

Kao jedan od osnovnih razloga njihove primene jeste apsolutna iskorištenos prostora, tj. klizna vrata se prvenstveno ugrađuju zbog svog svojstva da štede prostor. Sistem kliznih PVC vrata je sastavljen iz dva dela, od kojih je jedan fiksni, dok je drugi pomičan deo koji otklizava na fiksni deo. Na taj način se izbegava ulazak krila u prostor a samim tim se dobija apsolutna iskorištenos prostora. Druga prednost kliznih vrata se ogleda u velikim staklenim površinama (za lepši pogled) i u odličnoj osvetljenosti samog prostora (za otvoreniji životni prostor).

Pored funkcionalnosti, u poredjenju sa  vratima  izradjenim od drugih materijala, izložena različitim atmosferskim uslovima, PVC klizna vrata su neuporedivo postojanija i sa izuzetnim izolacionim  karakteristikama  (više o izolacionim karakteristikama procitajte ovde.

Zastakljena PVC klizna vrata predstavljaju idealno rešenje kada se ugrađuju između dnevne sobe i terase. Često praktičnu primenu nalaze i u ugostiteljskim objektima gde PVC klizna vrata razdvajaju unutrašnji deo ugostiteljskog objekta od terase. Svoju primenu  mogu naći i unutar samog prostora koga želimo da pregradimo, da dobijemo odgovarajuću izolaciju, a da pritom ne gubimo mnogo prostora. Drugim rečima klizna vrata svoju primenu nalaze tamo gde gde želimo dobar i praktičan proizvod. Klizna vrata od PVC-a se izrađuju od izuzetno kvalitetnih materijala, a kombinacijom okova, ukrasnih elemenata i stakla postiže se maksimalan estetski efekat u moderno uređenim stanovima, poslovnim objektima i sl.

PVC klizna vrata se izrađuju sa dekorativnom maskom koja krije kliznu šinu.  Dragdar-PVC Novi Sad klizna vrata su opremljena kliznim šinama vrhunskog kvaliteta, čime se osigurava tiho i lako korišćenje kliznih vrata kroz dugi niz godina.

PVC Klizna vrata Novi Sad - detalj kliznog okova- Novi sad

Detalj kliznog okova – Dragdar PVC Novi Sad

PVC Klizna vrata Novi Sad - detalj kliznog okova (2)

Detalj kliznog okova – Dragdar PVC Novi Sad

Dragdar PVC Novi Sad klizna vrata deluju  vrlo moderno i estetski, a mogu se izvesti u bezbroj varijanti, sve u zavisnosti od želja i funkcionalnih potreba kupca. Tako naprimer najčešće proizvedena klizna vrata su jednokrilna sa dosvetlom (fiksnim delom na koje naleže klizajuce krilo), a mogu biti i dvokrilna, trodelna, sa nadsvetlima i sl.

Kada je u pitanju sistem okova PVC klizna vrata mogu biti:

  • otklopno nagibna,
  • paralelno klizna i
  • podizno klizna.

Kada su u pitanju sistemi za dihtovanje klizna vrata mogu biti u sistemu potpunog dihtovanja ili izradjena od laganih sistema sa delimičnim dihtovanjem (dihtovanje  na četkice). Sve u zavisnosti kakva funkcionalne zahteve treba da ispunjavaju, krila kliznih vrata mogu biti različito isprojektovana i proizvedena.

Krila mogu biti:

  • providna sa ugrađenim staklom preko cele površine vrata (postoji široka paleta kombinacije stakala, ukrasnih lajsni, peskarenih dekora i sl.)
  • poluprovidna gde se kombinuju staklene površine sa panelima ili
  • neprovidna klizna vrata kada je površina potpuno zatvorena panelima.

Za svaku Vašu potrebu Dragdar PVC stolarija Novi Sad je tu da vaše želje pretvori u praktično i korisno zadovoljstvo.

Galerija sa fotografijama kliznih vrata

Za više informacija kontaktirajte naš Dragdar PVC Novi Sad tim – kontakt