Roletne predstavljaju jedan od najčešće primenjivanih proizvoda na fasadnoj stolariji kao zaštita od sunca. Osim što su idealno rešenje za zaštitu od uticaja sunčeve svetlosti, istovremeno ispunjavaju i zahteve zvučne izolacije. Dragdar PVC Novi Sad roletne takođe štite od spoljnih atmosferskih uticaja i neželjenih pogleda.

Materijali koje koristimo u izradi naših roletni su vrhunskog kvaliteta, velike čvrstoće i apsolutno otporni na sve atmosferske uticaje u svim klimatskim podnebljima.

Za one kupce koji traže izuzetne izolacione karakteristike, kao što su visoka termoizolovanost kutije, kvalitetni debelozidni profili, izuzetan sistem naleganja i povezivanja sa stolarijom , tu su Rehau sistemi roletni.

Svestran sistem roletni za starogradnju i novogradnju

Bilo da planirate novogradnju ili sanaciju u starogradnji Comfort-Design Plus ispuniće sve zahteve u odnosu na zaštitu od sunca, neželjenih pogleda i insekata, kao i protivprovalnu zaštitu. Primena kutija roletni u tri dimenzije 155 mm, 195 mm i 195 mm univerzal se, zbog svoje kompaktne konstrukcije, preporučuje za sanaciju u starogradnji, dok je kutija dimenzije 245 mm, zbog svoje velike zapremine, namenjena višim elementima prozora i vrata, pre svega u novogradnji.

Karakteristike:

 • kompatibilnost sa tržišno uobičajenim prozorskim sistemima od drveta, PVC-a i aluminijuma
 • dimenzionirano za sistemsku dubinu štoka od 58 – 90 mm
 • toplotna izolacija: U < 0,85 W/m²K
 • zvučna zaštita do Rw,P= 42 dB
 • dostupne veličine kutija 155, 195, 195 univerzal i 245 mm
 • visina elementa do 1,5 m kod kutije dimenzije 155 mm
 • visina elementa do 2,7 m kod kutije dimenzije 195, 195 universal und 245 mm
 • kutija dimenzije 195 univerzal i 245 mm opciono sa revizionim poklopcem koji se otvara na dole
 • po izboru pogon roletne sa gurtnom, kurblom ili elektromotorom

Za  one kupce  koji traže ekonomičnu a kvalitetnu  roletnu tu su odabrani domaći ili grčki proizvođači repromaterijala.

Osnovna dva sistema roletni su:

 • Ugradna kutija roletne
 • Spoljna kutija roletne

Svojim izolacionim  osobinama naše roletne  štede energiju potrebnu za zagrevanje ili rashlađivanje prostorija i izuzetno su jednostavne za montiranje i demontiranje. Najbolje su rešenje za tople letnje dane i hladne zimske temperature, jer dodatno vrše termoizolaciju u stanovima i poslovnim objektima.

Zastor roletni odlično prijanja uz vođice roletni, a višekomorna struktura elemenata zastora ujedno daje elementima roletni izuzetnu čvrstinu, ali i vrši funkciju termičkog izolatora.

Kada je u pitanju PVC zastor, roletne su lagane i nečujne, a kada je u pitanju aluminiumski zastor one su izuzetno zahvalne zbog široke palete boja koje se primenjuju kao i zbog mogućnosti izrade u velikim širinama (do 2600 mm)

Dragdar PVC roletne Novi Sad mogu biti opremljene:

 • standardnim  mehanizmima za podizanje i spuštanje – ručno pomoću mehanizma sa trakom (gurtna) i kutijom
 • ručno sa pogonom na kurblu,
 • sa  pogonom na elektromotor.
IMG_0037

Spuštanje roletni ručno pomoću mehanizma sa trakom

IMG_0038

Izgled kutije za gurtnu

IMG_0039

Spuštanje roletni sa pogonom na kurblu

Kutije za PVC roletne su termoizolovane i mogu biti ugrađene ispod nadprozorne grede ili iza zuba grede.

Svojim izuzetnim funkcionalnim i estetskim osobinama naše roletne ispunjavaju sve zahteve po pitanju modernog građevinarstva. Svojim dekorativnim karakteristikama omogućavaju uspešnu primenu na stambenim i poslovnim objektima. Ugrađene PVC roletni lako postižu moderan izgled starih i krajnje dopadljiv izgled novih objekata.

Dragdar PVC roletne Novi Sad mogu se ugraditi prilikom same izgradnje građevinskog objekta ili naknadno na bilo kakvu vrstu već postojeće građevinske stolarije.

Vaše je samo da nas kontaktirate,ostalo je sve naša briga!